You are currently viewing SECURITY 2.0

SECURITY 2.0

Широкомасштабне вторгнення рф в Україну яскраво продемонструвало, що стрижневими факторами перемоги у сучасному світі є людський потенціал та наявність високотехнологічного забезпечення.

Знайти кваліфікованих спеціалістів завжди було складніше, аніж це здавалося. А у сучасних кризових умовах це стало особливо актуальним питанням. Водночас, відповідного рівня технічне оснащення й інноваційні рішення стають дійсно критичними факторами успішного функціонування у будь-якій сфері діяльності. Особливо коли йдеться про безпеку.

На виставці SECURITY 2.0, яка тривала у Києві 2 – 3 жовтня 2024 року, зібралися представники державного сектору, міжнародних організацій та підприємств, що зацікавлені у оновленні свого технічного парку та впровадженні сучасних рішень у свою діяльність. Тематика виставки охоплювала широкий спектр напрямків: сучасні технології безпеки, гуманітарне розмінування, кібербезпека, захист інфраструктури тощо. Таке різноманіття спрямувань дозволило відвідувачам виставки якомога глибше ознайомитися із проблематикою та знайти відповіді на запитання, які виникали.

Загалом, зустрічі, обговорення та потенційні домовленості, що мають місце під час подібних заходів, сприяють встановленню нових контактів та розширенню бізнес-мережі. Це дає можливість відповідним компаніям представити свої продукти та послуги, обмінятися досвідом та знайти потенційних партнерів задля спільних проектів і впровадженні нових ідей. Під час виставки SECURITY 2.0 відбулися презентації новітніх технологій та рішень у галузі безпеки, що дозволило учасникам ознайомитися із передовими досягненнями та трендами ринку.

Особливу увагу присутніх привернула робоча панель «Гуманітарне розмінування». Як неодноразово наголошував відвідувач виставки SECURITY 2.0, полковник ДСНС у відставці, голова БФ «Перший фонд відновлення України» Роман Пальчиков (на головному фото), саме гуманітарне розмінування України є критично важливою складовою нашої національної безпеки. Адже, згідно з даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, понад 156 тисяч квадратних кілометрів території України залишаються потенційно замінованими, що становить серйозну загрозу для громадян та економічного розвитку країни.

Особливо, як відомо, постраждав агросектор, який є ключовим рушійним фактором економіки України. Наявність мін у сільськогосподарських землях ускладнює проведення робіт та обмежує можливості ведення сільського господарства, що призводить до збитків у виробництві та втрат серед населення. Наявність мін – загроза життю та здоров’ю мешканців, особливо у зоні конфлікту, де ризик поранень та загибелі людей є перманентним. Це також ускладнює й повернення біженців та переселенців на їхні рідні землі.

Тож, безпека громадян та ефективний процес гуманітарного розмінування є надважливою передумовою для відновлення економічної активності в постраждалих районах, створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та відновлення інфраструктури. Тому, розв’язання проблеми гуманітарного розмінування наших територій має стратегічне значення для національної безпеки та стабільності країни.

Включення напрямку «Гуманітарне розмінування» у програму виставки Security 2.0 було критично важливим у контексті національної безпеки й забезпечило обговорення та демонстрацію передових технологій і методів розмінування.

Демонстрація процесу знешкодження вибухонебезпечних предметів:

Демонстрація процесів підводного розмінування:

Процес розмінування вручну:

Розмінування за допомогою службових собак:

Новітні розробки у галузі гуманітарного розмінування, що були представлені на виставці Security 2.0, допоможуть підвищити ефективність процесу та забезпечити безпеку проживання й економічної діяльності на території України.

Редакція

Editorial board of the fund