You are currently viewing DOK-ING MV-10 was successfully tested in Ukraine

DOK-ING MV-10 was successfully tested in Ukraine

DOK-ING MV-10 was successfully tested in Ukraine

Це – важка машина для розмінування із подвійним робочим комплектом: ланцюговим механізмом та фрезою. Вона здатна витримувати підрив протитанкової міни.

Використовується для очищення територій від різних типів мін та вибухонебезпечних предметів. MV-10 може очищувати до 3000 м2 площі за годину і працювати як на рівнинній поверхні, так і на схилах.

Після отримання сертифіката компанія-виробник – українське підприємство A3tech – зможе не лише налагодити серійне виробництво, але й якісніше проводити сервісне обслуговування, оскільки необхідна для цього база в Україні буде.

За словами представників української влади, важкі машини для розмінування суттєво прискорюють очищення територій та підвищують безпеку персоналу, який працює «у полі». Вони довели свою ефективність у Харківській області та на півдні України. Вже зараз робочий орган для цих машин на 40% виготовляється в Україні, а до кінця року цей показник планується довести до 100%. Це означає, що у разі пошкодження при підриві його можна буде швидко замінити, а не чекати місяцями поки необхідне обладнання прибуде з-за кордону.

Сертифікацію машини здійснюють фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, який є єдиною установою, що може проводити сертифікацію такого роду продукції відповідно до міжнародної практики.

A3tech має попереднє замовлення на виготовлення 8 машин для розмінування MV-10. Загалом же потужність виробництва може скласти до 60 машин на рік.

Зараз в Україні працює 17 важких машин розмінування DOK-ING MV-10. Фахівці ДСНС, ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності використовують ці машини переважно у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.